Севрюга

Севрюга (Acipenser stellatus) завжди рідко зустрічалася на верхніх і середніх ділянках річки Дунай, але також зустрічалася в декількох притоках Дунаю: Пруті, Тисі, Драві, Саві та Мораві. Даний вид мігрує взимку і навесні. Самці залишаються на нерестових ділянках до шести тижнів, самки – тільки протягом 10-12 днів. Вид севрюга знаходиться на межі зникнення.

     

Факти і цифри

  • Севрюга припиняє їсти з початком міграції. Після нересту вона швидко повертається в море, де знову починає їсти.
  • 87%-ве зниження світового промислового вилову цієї риби відображає зниження популяції даного виду.
  • У 1990 р. 55 000 представників даного виду знайдено мертвими в Азовському морі, причина загибелі риби – забруднення.
Sturgeons_Infograph


Нерестяться в верхніх ділянках Дунаю при високих температурах, а отже пізніше за інших осетрів.


Є джерелом чорної ікри.